Taseqlebt deg umezgun n Muḥend U Yeḥya Amedya aḍris“ Tacbaylit”. - BIṬAṬC, Ǧǧazira (université de bouira, 2015)
Amezgun neɣ taẓuri tis ukkuz, d yiwet gar tewsatin n tsekla, iban-d di Lezzayer di tazwara n yiseggasen n ɛecrin . Dacu kan ur yelḥi ara s waṭas, imi ur as- ttunefkent ara ttawilat i -as ilaqen . Ma d amezgun aqbayli, yebda yettban-d seg useggas n rebɛin d asawen , yelḥa aṭas di rradyu seg yiseggasen n xemsin almi d tmanyin . Tawsit n umezgun,d tin yebnan ɣef yiferdisen yellan d lemri n tmetti ,temmal-d tudert neɣ iḥulfan n yimdanen, ayen ttidiren senfalayen-t- id ɣef usayes n umezgun.
Taseqlebt deg umezgun n Muḥend U Yeḥya Amedya aḍris“ Tacbaylit”.
Keywords: Taseqlebt deg umezgun n Muḥend U Yeḥya Amedya aḍris“ Tacbaylit”.