Tasleḍt tasnalɣamkant n yismawen n yimγan n tujjya deg temnaḍt n At Leɛziz. - BUMAΣZA, Samiya (Université de Bouira; www. univ-bouira. dz, 2017)
Tutlayt, d tamagit n yal agdud, aṭas n tutlayin deg umaḍal ɛeddant-d seg tegnit n timawit. Tutlayt tamaziγt ur temgarad ara fell-asent tɛedda-d ula d nettat seg tegnit-a n timawit armi niqal truḥ di tatut d jellu. Maca anect-a, ur d-yeḍri ara, acku llan wid i yessḥebibren fell-as, gran-tt deg unnar n tira. Timetti taqbaylit, d tamesbaγurt seg wayen yerzan irmad d wansayen, seg-sen aẓeṭṭa, tafellaḥt, tujjya s yimγan… Tanegarut-a, d tin yesɛan azal ameqran di tmurt n Leqbayel imi tuget n yimdanen semrasen imγan deg udawi n waṭṭanen, uqbel ad ttenerni tujjya. Гas akken tennerna taγult n tujya, maca γer tizi n wass-a, ttuγalen yimdanen
Keywords: Tasleḍt tasnalɣamkant n yismawen n yimγan n tujjya deg temnaḍt n At Leɛziz.