Timenna deg wungal n MEZDAD Ʃmer “Tettḍilli-d ur d–tkeččem” - Firad, Salwa; Ʃezzut, Ḥakima (Université de Bouira; www. univ-bouira. dz, 2017)
timawit . Ttawil-a yella-d d awḥid , aseḥbiber d usidrer n tsekla-ya ; yella-d yakan s cfawat d wallus , ɣef waya ad d-naf amur ameqqran deg-s iruḥ deg tatut , maca tasekla-a ur teqqim ara kan deg timawit , yella-d deg tezwara ujerred-is syin yerna-d deg-s usnulfu . Aεeddi ɣer tira deg tsekla taqbaylit yeslul-d deg tezwara ajerred n tasekla timawit , kra seg yeḍrisen-a n timawit ttuɣalen ɣer tallit n temḥarsa . Imenza i ijerden tasekla-ya d iserdasen n lεesker n Fransa . Ssebba n ujerred-a ur d-yelli ara i useḥbiber neɣ i usidrer n tsekla-ya maca yella-d i wakken ad ssiwḍen ad gzun tikli n tmetti taqbaylit i wakken ad izmiren ad ṭṭfen tamurt-is , imi tasekla n yal timetti tettunaḥsab d lemri-is .Gar yiserdasen-a ad d-naf : HANOTEAU A. gar yimenza i d-igemren aṭas seg tsekla-a deg udlis-is iwumi isema
Keywords: Timenna deg wungal n MEZDAD Ʃmer “Tettḍilli-d ur d–tkeččem”