TASLEṢT TASNALƔAMKANT N UMAWAL N TESREḌT. IƔREM N AT YEZJEN (TAƔERDAYT) - BADJA, SAMIA (université de bouira, 2017)
Xas akken aṭas n yinekcumen I d-yerzan Tafriqt Ugafa bdu-d seg Yifniqen , Irumanen, Iwandalen, Ibiẓanṭiyen , Aɛraben, Iṭurkiyen d Yirumyen, d unermis yellan gar tutlayin n yinekcumen-agi d tutlayt n yimezdaɣ inaṣliyen, Imaziɣen ḥerzen tutlayt-nsen, d tin yellan deg ugar n tmura am lzzeyer,Tunes, Merruk, Libya, Maser d tmura n yiberkanen am Mali, Nijer, Muriṭaniya, Burkina fasu. Tamaziɣt teffeɣ akkin ula I tefriqt tewweḍ ɣer tegzirin n lkanari deg lispan. Tiwtilin n tikli n Tmaziɣt gar tmura n umaḍal d inekcumen xedmen Yimaziɣen zik d tinigin-nsen ɣer tmura-agi.
TASLEṢT TASNALƔAMKANT N UMAWAL N TESREḌT. IƔREM N AT YEZJEN (TAƔERDAYT)
Keywords: TASLEṢT TASNALƔAMKANT N UMAWAL N TESREḌT. IƔREM N AT YEZJEN (TAƔERDAYT)